1e 50-dingen boekje Etten-Leur uitgereikt aan Wethouder Dujardin

Fotogalerij

1e 50-dingen boekje Etten-Leur uitgereikt aan Wethouder Dujardin

Tijdens een speciaal 50-dingenprogramma, bij Paviljoen De Turfvaart, zijn maandagmorgen 14 mei verschillende basisscholen uitgenodigd om 50-natuuractiviteiten uit het 50-dingenboekje te beleven.  Zo konden leerlingen uit groep 3 bij deze start appels roosteren, uilenballen ontleden, bijen kijken, honing proeven en nog veel meer. Wethouder Ron Dujardin nam het eerste boekje in ontvangst. Alle groep 3 leerlingen in Etten-Leur krijgen na vandaag het gratis boekje.

50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde is de officiële titel van het boek. Dit boekje is in opdracht van IVN Etten-Leur ontwikkeld door Petra Wevers in samenwerking met Stichting Buitenmakelaar. Ieder kind uit groep 3 krijgt een exemplaar van het boek. De nadruk ligt op beleven en zelf doen.  Het boek is zo opgezet dat het echt van het kind zelf is. Ze kunnen hun eigen naam erin zetten en bij elke activiteit is er ruimte om tekeningen of notities te maken en dingen op te plakken. Activiteiten zijn er voor alle leeftijden en alle seizoenen. Als de activiteit is afgerond kan het ‘hoekje’ achter in het 50-dingen boek op de zegeltjeskaart geplakt worden. Het 50-dingen boek bevat tevens een grote kaart van de omgeving. Daarop zijn door verschillende organisaties en IVN-leden de beste plekken gemarkeerd voor diverse activiteiten.

Centrale rol speelt Olga de oeverzwaluw. Als vaste deelnemer aan de activiteiten duikt zij op iedere pagina op en neemt zij de leerlingen mee op avontuur.

Gemeente Etten-Leur met KOEPEL ondersteunt dit boekje financieel, omdat dit product een educatieve meerwaarde heeft voor het onderwijs. Zowel kinderen en ouders, maar ook de leerkrachten leren de natuurrijke omgeving van Etten-Leur met dit boekje en bijbehorende plattegrond kennen. Met een bijdrage van de Rabobank West-Brabant Noord, Prins Bernard Cultuurfonds, ZLTO Etten-Leur, Brabants Landschap, en verschillende ondernemers van Etten-Leur kon IVN Etten-Leur e.o. de ontwerper en de drukker betalen. Het boek is binnenkort ook te koop via verschillende streekwinkels voor iedereen die te oud (of te jong) is om het gratis te krijgen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud