50 dingen doe buitenlesdag

over: 50 dingen doe buitenlesdag

Buitenlesdag in de Pannenhoef

Petra Wevers organiseerde in nauwe samenwerking met Brabant Landschap en vrijwilligers  een speciale buitenlesdag in de Pannenhoef.

Ruim 100 leerlingen van 3 basisscholen ( KBS de Aventurijn,de Hofstee en t Carillon ) namen deel aan de buitenspeeldag.
Tijdens deze ochtend gingen ze aan de slag met een aantal natuuractiviteiten. ( bodemdiertjes zoeken, bosmonsters maken, hutten bouwen, zaaibommen maken, braakballen uitpluizen, Deze activiteiten zijn ook weer terug te vinden in het 50 dingen boekje. Wethouder Ger de Weert was tijdens deze mooi dag aanwezig.

50 dingen boekje

Slootje springen, een vuurtje stoken en vogels spotten in de polder. Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan. Is dat belangrijk? Ja, want van buiten bezig zijn worden kinderen gelukkiger en het is gezond. In samenwerking met Stichting Buitenmakelaar ontwikkelde Petra Wevers in opdracht van IVN Etten-Leur e.o. een boek met 50 lokale buitenactiviteiten dat gratis aan alle kinderen uit groep 3 van alle basisscholen in de gemeente Etten-Leur uitgereikt wordt. Een mooi moment om dit voor de laatste keer uit te reiken tijdens de nationale buitenspeeldag van 12 juni jl.

Gemeente Etten-Leur/KOEPEL heeft dit boekje financieel ondersteunt omdat dit boekje een educatieve meerwaarde heeft voor het onderwijs. Zowel kinderen en ouders, maar ook de leerkrachten leren de natuurrijke omgeving van Etten-Leur kennen. Met een bijdrage van de Rabobank West-Brabant Noord, Prins Bernard Cultuurfonds, ZLTO Etten-Leur, Brabants Landschap, en verschillende ondernemers van Etten-Leur kon IVN Etten-Leur e.o. de ontwerper en de drukker betalen

Foto’s van Peter van Trijen

Volgende & vorige NIEUWSBERICHT

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud