Aan de slag met film in de (digitale)klas?

Het is een lastige tijd, zonder leuke en leerzame excursies en uitstapjes naar het theater of filmhuis. Maar helemaal geen film in de klas? Dat laten we niet gebeuren! Daarom heeft Filmhub Zuid een aantal toffe films en opdrachten voor je verzameld. Alle films en opdrachten in dit document zijn gratis online beschikbaar om te kijken in de klas. Bij iedere titel vertellen ze je ook meteen hoe lang de film precies duurt en waarom zij de film aanraden.

Alle gekozen film(pje)s zijn geselecteerd door Filmhub Zuid en sluiten aan bij de doorlopende leerlijn van het landelijke Netwerk Filmeducatie. De ontwikkeling van
artistiek-creatief vermogen en een open, onderzoekende houding ten opzichte van film staan hier centraal. Beleven, Verwoorden, Onderzoeken, Reflecteren, Creëren zijn daarbij de trefwoorden.

Wat zie je nou echt als je naar instastories, videoclips, series en films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Waarom roert het je? Waarom snap je het zonder woorden? Om meer te zien in deze audiovisuele uitingen moet je de taal van film leren spreken.

MEER TIPS NODIG VOOR THUISONDERWIJS? KLIK HIER

Scroll naar top Skip to content