Afval scheiden op school

over: Afval scheiden op school

Afval en zwerfafval zijn belangrijke thema’s voor zowel een schone leefomgeving als een duurzame toekomst. Scholen in de gemeente Etten-Leur krijgen de mogelijkheid om afval te scheiden op school. Door meer afval te scheiden kunnen we meer recyclen en kan afval dus gebruikt worden als grondstof voor nieuwe materialen. De gemeente faciliteert de scholen hierin volledig met het project ‘Afval en je omgeving’.

OBS De Leest, OBS De Toverlaars en KBS De Aventurijn zijn aan het begin van dit schooljaar (2022-2023) gestart met het project. In december 2022 volgden OBS De Springplank en KBS De Hofstee. In mei 2023 starten ook SBO Het Kompas, BS De Klankhof en Daltonschool ’t Carillon. Na de zomervakantie wordt het project uitgerold op KBS De 4 Heemskinderen.

Het doel van dit project is om afval scheiden op een laagdrempelige manier mogelijk te maken op de basisscholen in de gemeente Etten-Leur. Jong geleerd is immers oud gedaan! Door middel van dit project wordt kinderen bijgebracht waarom het belangrijk is om afval te scheiden. Bijvoorbeeld door leerlingen uit te leggen dat zo materialen kunnen worden gerecycled, wat een positieve impact heeft op het klimaat. 

Alle deelnemende scholen ontvangen kleurrijke nieuwe afvalbakken voorzien van pictogrammen van alle afvalstromen. Zo kunnen leerlingen zien welk afval in welke afvalbak hoort. Alle klaslokalen en gemeenschappelijke ruimtes worden voorzien van nieuwe afvalbakken. Hierdoor wordt het leerlingen en docenten makkelijk gemaakt om afval in de klas en op school te scheiden.

Gemeente Etten-Leur werkt samen met adviesbureau De Bries. Bij deelname aan dit project wordt jouw school dan ook volledig ondersteund door adviesbureau De Bries. Wil je ook meedoen? Meld je dan aan via Peter Faes (peter.faes@etten-leur.nl) of via Iris Smeets en Maartje van Leuken (teamschoon@debries.eu). De Bries neemt na jouw aanmelding contact met je op voor meer informatie en verdere uitrol.

Volgende & vorige NIEUWSBERICHT

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud