Anne Frank Krant 2023.

over: Anne Frank Krant 2023.

De Anne Frank Stichting geeft al 44 jaar de Anne Frank Krant uit voor leerlingen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs. In de aanloop naar 4 en 5 mei kunnen leerkrachten met behulp van dit lesmateriaal aandacht besteden aan Anne Frank, de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog. Heb je als school interesse? maak dit kenbaar bij KOEPEL of bestel zelf je Anne Frank Krant

De Anne Frank Krant 2023 staat dit jaar in teken van dromen, idealen en hoop. Anne droomde over beroemd schrijverschap en schreef in haar dagboek dat ze in de wereld voor de mensen wilde werken en van betekenis wilde zijn voor anderen. De Anne Frank Krant kun je als school hier bestellen.

De krant vormt de basis van het lesmateriaal en bestaat uit 16 pagina’s verhalende teksten en historische beelden over en van de Tweede Wereldoorlog. Leerlingen lezen, kijken, leren en maken opdrachten in de krant. Aan bod komen onder meer:

  • Annes idealen – levensverhaal van Anne Frank
  • Hitlers foute ideeën – waar heeft dat toe geleid?
  • Interview Jalda Rebling (haar moeder kende Otto Frank)
  • Experts leggen uit: wat zijn idealen?
  • Hoe kun jij je inzetten voor een betere wereld?

In de krant wordt een zinvolle verbinding gelegd naar het heden. Hoe ziet voor de leerling een ideale wereld eruit? En wat kunnen zij doen om een bijdrage leveren aan een betere wereld?

Volgende & vorige NIEUWSBERICHT

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud