Brabant Remembers Living History AR-App

over: Brabant Remembers Living History AR-App

De Tweede wereldoorlog heeft Brabant ontelbare uiteenlopende verhalen bezorgd. En zowel angstige als hoopvolle momenten hebben er geschiedenis achtergelaten. In een aangrijpende Augmented Reality App brengt Brabant Remembers deze geschiedenis nu tot leven.

Herbeleef de verhalen van mensen in oorlogstijd in Brabant en bezoek de plek waar hun leven ingrijpend is veranderd. Voel de twijfel, de angst, de hoop en de moed van de mensen die keuzes moesten maken met levensveranderende gevolgen voor zichzelf en anderen.

De Brabant Remembers App laat jou direct in de persoonlijke verhalen stappen. Vanuit huis, of op de locatie waar iemand een levensveranderende keuze moest maken. Hier word jij nu voor de keuze gesteld.

De app is gratis te downloaden voor Iphone en Android toestellen.

Wereldprimeur: WOII verhalen komen tot leven in 3D

Combinatie van storytelling en de nieuwste (video)technologieën brengt herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in de belevingswereld van jongeren in Living History AR app van Brabant Remembers

In de Living History AR app van Brabant Remembers worden persoonlijke WOII-verhalen met augmented reality verbeeld en extra invoelbaar gemaakt. Met de start van de Maand van de Vrijheid 2021 is deze app verrijkt met vijf nieuwe ervaringen, die de gebruiker door toepassing van de allernieuwste techniek mee terugnemen in de tijd. De gebruiker wordt ondergedompeld in de wereld van toen, waarin acteurs het oorlogsverhaal vertellen en naspelen. Allerlei visuele en auditieve effecten zorgen voor een ervaring met grote impact. Deze ‘tijdreis’ kun je beleven vanuit iedere locatie wereldwijd zowel in het Nederlands als in het Engels. Een wereldprimeur, die naadloos aansluit op de belevingswereld van jongeren.

Klik hier voor het persbericht over de app lancering

Zoekplaten actie scholen

Brabant Remembers heeft speciaal voor scholen een zoekplaat ontwikkeld om op een vernieuwende manier de Tweede Wereldoorlog te bespreken in de klas. In deze zoekplaat zitten tien persoonlijke en levensveranderende verhalen verstopt die tot leven komen via Augmented Reality. Met de nieuwste technieken in de gratis Living History App van Brabant Remembers komen animaties tot leven en worden de verhalen verteld. Zo ontdek je bijvoorbeeld waarom de Duitse Paula Pottgiesser een kabouter plaatste in de etalage van het onopvallende boekenwinkeltje ‘Arnolds boeken’ in Veghel. En wat café-eigenaar Gerard verstopte onder een tentzeil in natuurgebied De Kampina.

Speciaal voor scholen stelt Brabant Remembers 25 zoekkaarten beschikbaar. De actie loopt zolang de voorraad strekt. KOEPEL heeft ook 1 zoekplaat aangeschaft.

Vraag hier de zoekplaat aan

Evaluatieformulier

Heeft u als leraar Brabant Remembers Living History AR-App bijgewoond? Zou u dan het evaluatieformulier willen invullen?

 • NUMMER

 • Onderwijstype

  onbekend, niet ingevuld of nvt

 • Doelgroep

  onbekend, niet ingevuld of nvt

 • Periode

  onbekend, niet ingevuld of nvt

 • Duur

  onbekend, niet ingevuld of nvt

 • Prijs

  onbekend, niet ingevuld of nvt

 • Aanbieder

 • Contact

  onbekend, niet ingevuld of nvt

 • Programma

  onbekend, niet ingevuld of nvt

 • Discipline

  Erfgoed

 • Extra informatie

  onbekend, niet ingevuld of nvt

Volgende & vorige binnen

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud