Burgemeester De Vries krijgt 1e exemplaar ‘Een vliegtuig boven de Klappenbergse Heide’ overhandigd

Fotogalerij

Burgemeester De Vries krijgt 1e exemplaar ‘Een vliegtuig boven de Klappenbergse Heide’ overhandigd

Woensdag 16 mei jl. heeft de schrijfster, Ine van Hoven, het 1e exemplaars van het boekje ‘Een vliegtuig boven de Klappenbergse Heide’ uitgereikt aan Burgemeester De Vries op OBS De Springplank. Het boekje wordt in juni verspreid onder de groepen 7 van alle Etten-Leurse basisscholen.

Voor kinderen geschreven
Dit project is een samenwerking tussen het Streekmuseum Etten+Leur, Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland en het Nederlands Drukkerij Museum. Het realiseren van dit project is mogelijk gemaakt door de Mastboom-Brosens Stichting. Het boekwerkje is geschreven door Ine van den Hoven op een zodanige wijze dat het door kinderen makkelijk te lezen en te begrijpen is.

Heerma van Voss
Het verhaal gaat over het kind Stijn Mol uit de Zwartenbergse polder, die getuige wordt van de eerste vlucht van een gemotoriseerd vliegtuig in Etten, gerealiseerd door Heerma van Voss. Het verhaal past hiermee prima bij het thema van de Monumentenroute dit jaar in september: Heerma van Voss.

Samenwerking
De 2e (gemoderniseerde) druk van dit boekje is tot stand gekomen door een samenwerking van de 3 boven genoemde Etten-Leurse organisaties. Het wordt uitgereikt aan alle groepen 7 van de basisscholen van Etten-Leur, bijna 700 leerlingen. Zo kunnen de leerlingen op een leuke manier kennismaken met een stukje Etten-Leurse geschiedenis van 110 jaren geleden.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud