Dag van de Duurzaamheid 2017

Fotogalerij

Dag van de Duurzaamheid 2017

Woensdag 11 oktober  heeft wethouder Dujardin in groep 4 voorgelezen over ‘De wereld van voedsel’ bij D’n Overkant. De voorleesactie van Urgenda is een vast onderdeel in de Etten-Leurse Week van de Duurzaamheid. Het is een mooie kans om met kinderen te praten over duurzaamheid. De leerlingen weten er stiekem al steeds meer van! Soms stelde de wethouder wel een moeilijke vraag, maar ook dan staken de leerlingen de hand in de lucht om antwoord te geven. En soms stelde een leerling ook wel een hele moeilijke vraag, zoals: “Waar is ooit het eerste zaadje vandaan gekomen dat later een plantje wordt?”.

Het thema van de Week van de Duurzaamheid is dit jaar ‘Groen’ en de link tussen beplanting en het klimaat. Daar sluit het thema ‘voedsel’ natuurlijk mooi op aan. Een moestuin, groene tuin met eetbare vruchten, daar kun je lekker van eten en het is goed voor de klimaatbestendigheid van de buurt. Planten nemen namelijk regenwater op en zorgen voor verkoeling in de zomer.

Bij brede school D’n Overkant gaan de leerlingen regelmatig naar het speelbos, waar zij tussen het groen kunnen spelen en frambozen kunnen plukken. Leraar Menno Kop van groep 4 haalde nog meer goede voorbeelden aan die op de school plaatsvinden, zoals het hergebruiken van papier voor tekenen en het opvangen van regenwater voor het doorspoelen van de wc’s.

Het was, kortom, een interessante en leuke ochtend.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud