Dag van de Duurzaamheid Etten-Leur

Dag van de Duurzaamheid Etten-Leur

Maandag 10 oktober 2022 is het de Dag van de Duurzaamheid. In heel Nederland vinden activiteiten plaats die in het teken staan van duurzaamheid. We staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan energie, klimaat, gezondheid en armoede. In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat leerlingen nu al duurzaamheid als het nieuwe normaal zien en dat ze ervaren dat hun handelen er toe doet.  De dag van de duurzaamheid geeft hier een jaarlijkse impuls aan.

De gemeente Etten-Leur deed afgelopen jaren mee met de landelijke voorleesactie op school, een laagdrempelige manier om aan de slag te gaan met duurzame ontwikkeling in de klas. Dit jaar staat heeft de gemeente Etten-Leur een andere activiteit georganiseerd.  

Voorstelling Klimaatjes ‘Plasticsoep’

Op initiatief van KOEPEL, de marktplaats voor Cultuureducatie worden er twee voorstellingen van De Klimaatjes ‘Plasticsoep’ opgevoerd in de Nobelaer. In de vorm van een interactieve kindervoorstelling wordt hiermee een maatschappelijk probleem bespreekbaar gemaakt. Plasticsoep is een vrolijke educatieve theatervoorstelling voor leerlingen uit groep 3 en 4, gebaseerd op de succesvolle prentenboekenreeks waarin een groep dieren op eigen- en vaak grappige wijze laat zien hoe ze met iets kleins grote dingen kunnen bereiken, voor zichzelf én voor anderen.  (Thema voorstelling: Plastic, zwerfafval, recycling, vervuiling bewustwording)

Na afloop van de voorstelling heeft elke school een boek ontvangen uit handen van Wethouder Ger de Weert

Volgende & vorige NIEUWSBERICHT

Scroll naar top
Skip to content