Danu Acs nieuwe jeugdburgemeester

Danu Acs nieuwe jeugdburgemeester

Woensdag maakte burgemeester Miranda de Vries bekend dat de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur is gekozen. Zijn naam is Danu Acs. De 9-jarige Danu zit op de basisschool De Springplank. Danu houdt van voetballen en van buitenspelen. Als jeugdburgemeester wil hij zich daarom inzetten dat kinderen meer buiten spelen. Daarvoor heeft hij het idee aangedragen dat er vaker een Buitenspeeldag wordt georganiseerd. Als jeugdburgemeester organiseert hij deze dan graag mee. Hij ergert zich aan zwerfafval, hondenpoep en stoplichten die lang op rood staan. Daarover wil hij als jeugdburgemeester graag meedenken voor een oplossing.

Burgemeester Miranda de Vries installeert Danu Acs op 5 november als nieuwe jeugdburgemeester tijdens een vergadering met leden van de gemeenteraad. Tijdens deze bijeenkomst wordt er dan ook afscheid genomen van Indy van Dongen, de huidige jeugdburgemeester van Etten-Leur.

Met de jeugdburgemeester wil de gemeente de betrokkenheid van de jeugd vergroten en kinderen kennis laten maken met democratie

Scroll naar top Skip to content