(F)lessenpost, gratis Filmles

over: (F)lessenpost, gratis Filmles

Vraag nu een gratis f(ilm)les aan! Wil je laagdrempelig aan de slag met filmeducatie? Maak kennis met film in de klas middels de lessen van aanbieders met een kant-en-klaar pakketje.
De vier nieuwe lessen verkennen film van stop-motion tot documentaire en van historische filmbeelden tot greenscreen

Groep 1 & 2 – Eye Filmmuseum & Taartrovers
Kleuters zijn grote ontdekkers. Ze staan open voor van alles. Ook voor oude, experimentele en abstracte films. In deze les bekijken de leerlingen een film uit 1902 en leren ze spelenderwijs meer over film.\

Groep 3 & 4 – Beam It Up
Ontdek de mogelijkheden van greenscreen met onze Mini Greenscreen Workshop! Kinderen maken hun eigen coole mini films met zelfgemaakte papieren objecten en een papieren mini greenscreen kit. Met de supermakkelijke DoInk-app op de iPad kunnen ze helemaal zelf hun films maken! Een superleuke workshop die de verbeeldingskracht van kinderen stimuleert en ze kennis laat maken met de mogelijkheden van greenscreen!

Groep 5 & 6 – Wansinki Illustraties / Dutch Mountain Film Festival
De Wansinki Illustraties afleveringen zijn een onderdeel van het kinderprogramma van het festival. In deze les maken de leerlingen kennis met het medium stopmotion naar aanleiding van een aflevering van de Fröbelfrau. Vervolgens maken zij zelf een korte stopmotion film. Ze leren hoe diepte, snelheid en belichting bij het filmen werkt en de verschillende soorten van animatie. Er is een mogelijkheid tot een verdiepingsles, waarbij ze zelf een animatie popje maken.

Groep 7 & 8 – International Documentary Filmfestival Amsterdam
In deze les over spelletjes en activiteiten bekijk je met je zevende- en achtstegroepers de korte, Iraanse documentaire Water, Wind, Dust, Bread. Samen gaan jullie in gesprek over de verschillen en overeenkomsten tussen jullie levens en het leven van de jonge hoofdpersoon van de film. Vervolgens kunnen de leerlingen in groepjes aan de slag met het ontwerpen van een bord- of kaartspel of een videogame.

Volgende & vorige NIEUWSBERICHT

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud