Museumschatjes

over: Museumschatjes

Op dinsdagochtend 9 mei start de inschrijving voor museumschatjes 2023-2024. Met dit project kunnen leerlingen van groep 5 t/m 8 gratis naar een Brabants Museum.

Scholen kunnen zich vanaf dinsdagochtend 9 mei inschrijven voor Museumschatjes 2023 – 2024. Wacht niet met inschrijven, want het project raakt snel vol.

Scholen die zich in mei hebben ingeschreven voor Museumschatjes ontvangen in de eerste lesweek van het nieuwe schooljaar het lesmateriaal inclusief de bon voor het gratis museumbezoek. Scholen kunnen vanaf 5 september een afspraak maken met een deelnemend museum. De lijst met deelnemende musea kunt u hier downloaden.

Het is mogelijk om gedurende het hele schooljaar 2022 – 2023 een museum in het kader van Museumschatjes te bezoeken. 

Over Museumschatjes
Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes.
Voor het bezoek aan het museum worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort.

Na deze inleidende les volgt het museumbezoek. Aan de hand van een gerichte opdracht gaan de leerlingen in groepjes op zoek naar een voorwerp dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Na afloop van het project Museumschatjes zullen leerlingen op een andere manier naar oude voorwerpen (erfgoed) en naar moderne kunst kijken.

Inschrijving scholen
Aanmelden voor Museumschatjes kan vanaf 9 mei, zolang de voorraad strekt.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud