Nieuw aanbodboekje seizoen 2023-2024

over: Nieuw aanbodboekje seizoen 2023-2024

Op 16 mei hebben alle basisscholen het nieuwe aanbodboekje ontvangen!

KOEPEL heeft de afgelopen 15 jaren gezorgd voor meer kwaliteit en structuur en heeft verbindingen gelegd met tal van organisaties en verenigingen op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed, natuur en milieu. Jaarlijks worden in mei/juni zo’n 250 boekjes met het volledige aanbod uitgereikt aan onder andere de leerkrachten van het primair onderwijs. De kracht van KOEPEL is het leveren van advies op maat voor elke individuele school. Als onafhankelijk expert brengt het scholen in contact met kunstvak-experts.

Trots
Rene Verwijmeren, wethouder Cultuur Gemeente Etten-Leur, is trots op dit jubileum: “Scholen hebben deze ondersteuning echt nodig omdat je nou eenmaal niet kunt verwachten dat een leerkracht alle kennis en  vaardigheden in huis heeft. Of anders gezegd dat elke leerkracht een schaap met 5 poten is! Voor natuur- en milieueducatie zie ik dat ons gemeentelijke beleid vertaald wordt in projecten voor de basisscholen. Dat juich ik toe omdat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen om leerlingen bewust te maken van termen als ‘nul op de meter’, meer biodiversiteit, duurzame woningen, schoon drinkwater,wat zijn veganisten, enzovoorts.”

Duizenden leerlingen
Jaarlijks maken ongeveer 4.000 kinderen gebruik van het aanbod van de podiumkunsten van KOEPEL. Elk kind in Etten-Leur komt in zijn schoolloopbaan minstens een keer per jaar  in de theaterzaal van De Nobelaer om te genieten van professionele podiumkunsten. Sinds 2010 verzorgt KOEPEL ook een aanbod voor natuur- en milieueducatie. Hier maken jaarlijks ruim 3000 leerlingen gebruik van. Voorbeelden zijn de projecten over biodiversiteit (het kabouterpad), over het belang van de honingbij, de biologische moestuin (Weet wat je eet), over bomen (I beleefpad) en de energietransitie (Huis van de Toekomst).

Overhandiging 1e boekje aan wethouder Verwijmeren door Hanne Poos

Volgende & vorige NIEUWSBERICHT

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud