SYMPHONY in de KLAS

SYMPHONY in de KLAS

Stichting Symphony aan de Schelde organiseert een klassiek concert speciaal voor kinderen van ongeveer 8 jaar oud( groep 4/5) uit de Schelde-regio. Ter voorbereiding wordt er een lespakket beschikbaar gesteld aan de scholen, waarna het klassiek schoolconcert op vrijdagochtend 28 juni 2019 volgt te Bergen op Zoom.

Waarom Symphony in de Klas ?
Onderwijs is meer dan taal & rekenen. Brede vorming, waaronder (klassieke) muziek, is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Muziek luisteren & spelen heeft een positieve invloed op de (cognitieve & sociale) ontwikkeling van het kind. Of zoals Plato ooit stelde ‘patronen in muziek zijn de sleutels tot het verwerven van kennis’.

Lespakket
De stichting heeft een (digitaal) lespakket ontwikkeld van in totaal 3 lesuren, wat inhoudelijk nadrukkelijk gekoppeld is aan het schoolconcert op 28 juni 2019 van 10.30-11.15 uur.

Schoolconcert op 28 juni 2019
Het wordt een interactief concert met een duidelijke link naar het lespakket, waarbij ze de leerlingen meenemen in een verhaal waar de rivier De Schelde en water centraal staan. Het zal ongeveer 45 minuten duren. We richten ons aanvankelijk op 500 leerlingen op vrijdagochtend 28 juni 2019.

Heb je interesse en wil je meer informatie? download de folder: Format gegevens Symphony in de Klas

 

Volgende & vorige NIEUWSBERICHT

Scroll naar top