Inschrijving voor MUSEUMSCHATJES

Inschrijving voor MUSEUMSCHATJES

Vanaf nu kunt u uw groepen 5 t/m 8 weer inschrijven voor het gratis erfgoedproject Museumschatjes. Doe dat via het inschrijfformulier dat u via onderstaande link bereikt:

www.erfgoedbrabantacademie.nl/museumschatjes

Als u uw leerlingen inschrijft kunt u volgend schooljaar van 28 september tot en met 12 februari weer gratis naar een deelnemend Brabants museum naar keuze. De lijst met deelnemende musea verschijnt op 31 augustus op www.erfgoedbrabantacademie.nl/museumschatjes. De ervaring leert dat alle Brabantse musea graag deelnemen aan Museumschatjes. Op deze website vindt u ook meer informatie over de spelregels van het project.

In vergelijking met voorgaande jaren zijn de spelregels uitgebreid: volgend schooljaar is het ook mogelijk om het geven van een museale les in de klas te vergoeden. Voorwaarde is wel dat de les wordt gegeven door een medewerker van een Brabants museum. Deze uitbreiding heeft te maken met de beperkingen die sommige musea voorlopig hebben in verband met de Coronamaatregelen waaraan ze moeten voldoen. Maar we hebben inmiddels al van een aantal musea gehoord dat ze druk zijn om hele interessante alternatieven voor scholen te ontwikkelen. Informeer voor de mogelijkheden bij uw favoriete museum!

We hopen dat u uw leerlingen weer massaal aanmeldt. Wacht daarmee niet te lang want ook al hebben we plaats voor 50.000 leerlingen, de regeling is meestal binnen een aantal dagen vol.

We wensen u veel succes met de rest van het schooljaar en veel plezier met het voorbereiden van het museumbezoek!

Volgende & vorige NIEUWSBERICHT

Scroll naar top Skip to content