Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid

Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid

Vandaag (10 oktober) tijdens de Dag van de Duurzaamheid is Wethouder Kees van Aert te gast in de klas van juf Kelly, groep 5 en 6 van Basisschool De Klankhof.
Hij las het verhaal voor van Sem en Saar, die een plan bedenken om zwerfafval op te ruimen nadat een windhoos voor veel rommel heeft gezorgd. Hiermee willen ze ook de lokale voetbalvereniging helpen. In het vragenrondje na afloop van het verhaal, waren de leerlingen nieuwsgierig. Niet alleen naar hoe meneer Van Aert wethouder was geworden, maar ook naar de onderwerpen klimaatverandering, duurzame en niet-duurzame materialen en zelfs naar de stikstofproblematiek. De leerlingen blijken al veel te hebben opgestoken over duurzaamheid in de klas en met het jeugdjournaal. Zij vragen zich af waarom niet meer mensen elektrisch rijden, elektrisch koken en waarom afval op straat gegooid wordt. Hun huis wordt verbouwd, maar komt er wel een duurzame keuken in? Of waarom asfalt zwart is, als het de warmte vasthoudt? De kinderen zijn al zo ver, nu de volwassenen nog.

Vandaag 10 oktober 2019 is het de Dag van de Duurzaamheid. In heel Nederland vinden activiteiten plaats die in het teken staan van duurzaamheid. Op meer dan duizend basisscholen werd vandaag een duurzaam verhaal voorgelezen. In Etten-Leur las wethouder Kees van Aert voor aan leerlingen uit groep 5/6. Op uitnodiging van KOEPEL, de marktplaats voor Cultuureducatie, deed dit jaar basisschool De Klankhof mee aan de voorleesactie. Na het voorlezen konden de leerlingen hun vragen stellen aan de wethouder en hun ideeën delen, over hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan.

Scroll naar top Skip to content